Halter

- rebgrime - er en uundværlig del af samarbejdet med din hest. Den anvendes sammen med "lead rope" til longetræning, hvor hesten sendes i sine 6 retninger; forlæns, baglæns, højre, venstre (op og ned). Halter og rope bruges til at lære, træne, forstærke eller forfine de 6 retninger hos hesten.

- Longering er ikke for konditionen eller for at trætte en hest inden man rider på den. Hesten skal ikke løbe rundt og rundt i større eller mindre volter. Longering er en måde hvor du og din hest træner i at samarbejde ved hjælp af små signaler, ikke kun rundt men også frem, tilbage og sidelæns.


Nobit bridle - er  et bidløst hovedtøj fra australien, der findes i både læder og i det geniale materiale appollo som er mgt stærkt og aldrig skal pudses. Trensen har næsebånd og tøjlerne krydser under hestens kinder/kæber så et træk i f.eks. højre tøjle trykker på hestens venstre kind og drejer hovedet mod højre. Der findes flere lignende bidløse trenser.

                                                                                            
 


Bid bruges til at træne, forstærke eller forfine de 6 retninger når du sidder på hesten. Bid påfører hesten en smerte, uanset hvor forsigtig du er! Når hesten giver efter for bidet, fjernes trykket ved at tøjlen løsnes. 

Vi laver 90% af al træning/leg med hestens fri, resten af tiden bruges halter, kapsun eller nobit bridle.
 


Sporer er en forlængelse af dit ben og bruges til at samle hesten og til at sende hesten til siderne, - ikke som mange fejlagtigt tror til at øge farten med. Jockeyer rider jo heller ikke med sporer!
 

Vi er heldige at vore heste er følsomme for det mindste signal og vi vil forsøge at bevare dette så hestene ikke bliver døde for rytterens tegn. Heste er følsomme dyr der kan mærke den mindste flue i pelsen. De kan mærke at vi spænder musklerne og gør klar til at gi et puf med schenklerne. Målet er at forfine signalerne, at hesten reagere på at vi tænker på at give et signal, så vi ikke behøver at gøre det. Det fuldendte samarbejde. Ikke så svært som det lyder, men det kræver at vi lytter til hesten og gir den en chance for at lytte til os.Stick, i Danmark også solgt som carrotstick, er ikke en pisk men en forlængelse af din arm. Bruges til at lære, træne, forstærke eller forfine de 6 retninger hos hesten, fra jorden og fra hestens ryg - hvis man anvender Parelli´s metode. En alm. pisk eller en snor kan også anvendes.

Vi mener at det er uhensigtsmæssigt, at skulle rende rundt med en pind for at kunne styre sin hest,- det psykiske pres - en usynlig forlængelse af armen, skal være det der hovedsaglig anvendes. Men i en del af træningen er en praktisk at have en pisk i hånden. Vore heste ser den som en signalpind og de bliver aldrig slået med den (eller andet!) En lang kørepisk er også praktisk til de rå heste når man skal vinde deres tillid. Farlige poser, raslende dåser og lange plaststrimler kan bindes på pisken.

 

www.natural-horsemanship.dk © 2005